Klimafolkemødet: Eldrevne gravkøer og brintdrevne bulldozere indtager Pink Scene

Hvordan sikres den politiske og strategiske opbakning til at bygge mere klimavenligt? Og hvorfor skal folkevalgte gå forrest i udviklingen af tunge entreprenørmaskiner? Få et bud på Klimafolkemødet, når CO-PI inviterer til debat den 1. september.

Billede: Klimafolkemødet afholdes den 1.-3. september i Middelfart. CO-PI inviterer til paneldebat den 1. september kl. 14.00 på Pink Scene. (Foto: Claus Fisker/Klimafolkemødet)

Kom med når CO-PI sammen med en række offentlige bygherrer og virksomheder giver et unikt indblik i det store innovationspotentiale, der ligger i omstillingen med at få flere fossilfri arbejdsmaskiner ud på byggepladserne. 

Denne omstilling kræver både politisk og strategisk opbakning, og derfor inviterer CO-PI til debat på Klimafolkemødet den 1. september kl. 14.00. 

"I 2019 medførte de offentlige indkøb en samlet udledning på ca. 12 mio. ton drivhusgas. Offentlige byggerier og anlæg tegner sig her for 2,6 mio. ton. Det tal skal ned. CO-PI samler politikere, offentlige bygherrer og virksomheder til Klimafolkemødet, så vi kan få klare svar på, hvordan behov, handling og håb kan gå hånd i hånd i omstillingen til emissionsfrie arbejdsmaskiner," siger Julie Munk, innovationskonsulent i CO-PI.

Du kan blandt andet høre borgmester i Middelfart (S), Johannes Lundsfryd Jensen og underdirektør og chef for Dansk Infrastruktur i DI, Torben Liborius sætte strategiske og politiske perspektiver på det store innovationsarbejde, der venter forude.

Debatten vil også byde på inspirerende indspark fra bl.a. bæredygtighedsansvarlig Kamilla M. Kuld fra entreprenørvirksomheden Nordkysten A/S og Nynne Marie Bech, faglig leder, livscyklus og metoder i Metroselskabet. Sammen med en række andre frontløbere vil de sætte ord på, hvor vi er med praksis for at starte motoren på de emissionsfrie arbejdsmaskiner.

→ Se programmet for Klimafolkemødet 2022 (eksternt link)

Deltagere i paneldebatten: 

  • Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester, Middelfart Kommune (S)
  • Charlotte Korsgaard, enhedschef klima, Københavns Kommune
  • Peter Munk, bygningschef, Aalborg Kommune
  • Torben Liborius, chef for Dansk Infrastruktur, DI
  • Carsten Hoeck, CEO/Managing Director, LOXAM A/S
  • Poul-Erik Olsen, bæredygtighedschef, CG Jensen
  • Kamilla M. Kuld, bæredygtighedsansvarlig, Nordkysten A/S
  • Nynne Marie Bech, faglig leder, livscyklus og metoder, Metroselskabet og Hovedstadens Letbane
  • Hanne Petersen, sustainability konsulent, Aarhus Havn
  • Claus Wilhelmsen, miljøplanlægger, Københavns Kommune

Sammen om emissionsfrie arbejdsmaskiner 

Middelfart Kommune er for nylig blevet partner i CO-PI's skaleringsproces om emissionsfrie arbejdsmaskiner, som Københavns Kommune, Metroselskabet Aalborg Kommune var med til at igangsætte i foråret 2022. 

Her samarbejder de offentlige aktører om at udvikle efterspørgslen på emissionsfrie arbejdsmaskiner for at skabe bedre muligheder i dialogen med markedet. Vi søger løbende flere aktører. 

→ Læs mere om skaleringsprocessen

DET PRAKTISKE

Hvor: Klimafolkemødet i Middelfart på Pink Scene

Hvornår: 1. september 2022, kl. 14.00

Målgruppe: Offentlige bygherrer, byggebranchen, politikere

Arrangør: Center for Offentlig-Privat Innovation (CO-PI)