Mød CO-PI's nye kollega: "Vi skal have respekt for organisationers forskellige logikker"

Johannes Leidesdorff startede 1. juni i CO-PI og kommer fra en stilling som afdelingsleder i Københavns Kommune. Han skal især arbejde med innovative indkøb.

Billede: Johannes Leidesdorff-Madsen startede 1. juni i CO-PI og kommer fra en stilling som afdelingsleder i Københavns Kommunes Center for digitalisering.

Byd velkommen til CO-PI's nyeste medarbejder Johannes Leidesdorff. 

Johannes startede 1. juni i centeret og kommer fra en stilling som afdelingsleder i Københavns Kommunes Center for digitalisering. 

I CO-PI skal han især arbejde med at styrke innovative indkøb i den offentlige sektor: 

"Jeg skal være med til at forme opgaven og hegne feltet ind. Der er heldigvis rigtig dygtige mennesker i og udenfor CO-PI, som kan hjælpe og komme med skarpe indspark. Det handler ikke om at udvikle nye udbudsmodeller, men om at finde og udfylde hullerne i strukturen omkring innovative indkøb og offentlig-privat innovationssamarbejde. Det glæder jeg mig utroligt meget til," siger Johannes Leidesdorff. 

Læs også: Innovative indkøb: Er det noget for mig? 

Katalysator for forandringer 

De sidste 10 år har han arbejdet flere steder i Københavns Kommune, særligt med fokus på organisatorisk implementering og læring og bl.a. som forstander på to plejecentre. 

"Her har jeg har fået et stærkt indblik i de logikker, der eksisterer på de forskellige organisatoriske niveauer og lært vigtigheden af at have respekt for dem. Dem, der sidder og strikker en business case sammen og sender den videre til direktionen, tænker ofte på en anden måde end dem, der ender med at skulle bruge resultatet eller løsningen," siger Johannes Leidesdorff og fortsætter: 

"Det vil jeg gerne gøre brug af i CO-PI og skabe sammenhængende indsatser, man kan spejle sig i - uanset om man taler med en direktion eller en gruppe af SOSU-medarbejdere. Det er et succeskriterie for mig - at man kan se sig selv i det, uanset hvor i organisationen man befinder sig."

Johannes Leidesdorff er uddannet cand.scient.pol og har derudover en lederuddannelse fra Forsvaret. 

Vi kan mere end, vi tror 

Innovation og innovative processer ligger ikke fjernt for Johannes Leidesdorff, og ofte har de både haft et digitaliserings- og samarbejdsaspekt.

"Jeg kan godt lide det potentiale, der ligger i innovation. Jeg har selv stået i spidsen for innovative processer, som virkelig kan rykke noget, når man rammer hovedet på sømmet. Hvis man bestemmer sig for at gøre noget, så kan man rigtig meget, rigtig hurtigt. Det var en stor eye-opener for mig under corona, hvor hele den offentlige sektor og private sektor arbejdede sammen om at ændre et samfund på under et halvt år," siger Johannes og afslutter: 

"Det tror jeg også, man kan på mindre niveau, uden at det skal være samfundsomstyrtende. Hvis en opgave eller en løsning giver god mening for organisationen og medarbejdere, kan de mere, end de umiddelbart tror. Det er et potentiale, som jeg tror, at CO-PI kan være med til at forløse."  

Se alle medarbejdere i CO-PI