Nyt metodekatalog om politisk betjening: "Vi vil give inspiration og konkrete værktøjer"

Demokratiet og den politiske betjening skal udvikles. Derfor har Lyngby-Taarbæk Kommune udgivet et nyt metodekatalog, der rummer inspiration, eksempler og konkrete værktøjer, som andre kommuner også kan bruge.

Billede: Det nye metodekatalog skal inspirere til at udvikle demokratiet og den politiske betjening (AI-genereret billede fra Midjourney).

Politisk betjening er et vigtigt håndværk, der er i bevægelse.

Nu har Lyngby-Taarbæk Kommune udgivet et metodekatalog, der samler visualiseringer, værktøjer og faglige betragtninger, som kan sætte retning i arbejdet med den politiske organisation.

Metodekataloget skal inspirere til at udvikle demokratiet og den politiske betjening.

Strategiske spor og konkrete metoder

Det nye metodekatalog henvender sig til alle, der arbejder med politisk betjening, demokratiudvikling eller innovation.

Det består af to dele:

  • Strategiske spor – første del beskriver strategier til udvikling.
  • Konkrete metoder – anden del beskriver konkrete dialog- og samarbejdsredskaber, der kan understøtte kvalitet, effektivitet og udvikling i den politiske betjening.

Man skal være virkelig dygtig

Eva Christensen, chefkonsulent i Center for Politik og Organisation, Lyngby-Taarbæk Kommune, er en af hovedforfatterne bag det nye metodekatalog.

Hun forklarer, at metodekataloget skal styrke medarbejdere i at få de kompetencer, der gør, at man kan arbejde i – og udvikle – en politisk ledet organisation.

"Den offentlige forvaltning er en særegen institution i demokratiet. Man skal være vildt dygtig for at få den til at fungere – på trods af nedskæringer, problemer med at fastholde medarbejdere og stigende arbejdspres. Derfor synes jeg, at det bedste i hele det her metodekatalog er ambitionen og seriøsiteten," siger Eva Christensen.

Forandringstrappe skal hjælpe

CO-PI har også bidraget til det nye metodekatalog. Specifikt ved at hjælpe med at designe en forandringstrappe, der "holder fokus på årstider og udvikling i det politiske arbejde".

Trappen skal sikre et innovationsperspektiv i den langsigtede tilrettelæggelse af kommunalbestyrelsens arbejde.

"Trappen brugte vi som en slags årshjul i planlægningen af den politiske understøttelse. Vi prøvede at forudse hvornår forvaltningen skal være klar til at understøtte bl.a. budgetproces, udvikling, roller og innovation," fremgår det af metodekataloget.

→ Download og læs det nye metodekatalog gratis (pdf)

VIL DU VIDE MERE?

Du er velkommen til at kontakte:

Eva Christensen
Chefkonsulent, Center for Politik og Organisering, Lyngby-Taarbæk Kommune

92 43 42 75 | [email protected]