Se video: Innovationscafé om samarbejde og digitalisering på tværs af myndigheder

Morten Thaarup fra DMI og Anne-Louise Lysholm Hansen fra Erhvervsstyrelsen holdt oplæg til COI's Innovationscafé om samarbejde og digitalisering på tværs af myndigheder. Se eller gense deres oplæg her.

Billede: Morten Thaarup og Anne-Louise Lysholm Hansen delte ud af deres viden og erfaringer med samarbejde og digitalisering på tværs af myndigheder.

Hvad er nøglen til gode samarbejder på tværs af myndigheder om at skabe innovative løsninger? Hvordan kan samarbejder om digitalisering skabe stærke resultater? Det var nogle af de spørgsmål, der blev stillet – og besvaret – til Innovationscafé om samarbejde og digitalisering på tværs af myndigheder.

Innovationscaféen foregik digitalt fredag den 15. oktober 2021 og tog udgangspunkt i oplæg fra: 

  • Morten Thaarup, afdelingschef for Data og Rådgivning, DMI. Han arbejder til dagligt med at udvikle digitale løsninger, så DMI’s data kan tilgås af relevante brugere. Han har spillet afgørende rolle i at udvikle og implementere ny adgang til frie vejdata, som var en af finalisterne til COI's innovationspris NYT SAMMEN BEDRE-prisen 2021.
  • Anne-Louise Lysholm Hansen, projektleder i Bedre Regulering, Erhvervsstyrelsen. Hun arbejder til dagligt med udvikling og implementering af digitale løsninger, der giver værdi for de danske virksomheder. Herunder VirkAssistenten, som var en af de tre nominerede til COI's innovationspris NYT SAMMEN BEDRE-prisen 2021.

Læs, stjæl, fortæl 2

En casesamling med indstillinger til NYT SAMMEN BEDRE-prisen og Publikumsprisen 2021.

Læs mere og download

Kontorchef-laget skulle ikke være flaskehals

Morten Thaarup, afdelingschef, DMI, delte med udgangspunkt i udviklingen af løsningen med frie vejrdata hans erfaringer med samarbejde om IT-projekter. Projektet var låst på ressourcer og tid, og kun løsningen var til forhandling, hvilket krævede en klar rollefordeling, en ny governance-model og fokus på at skabe succes for alle involverede parter: 

"Min erfaring med tidligere IT-projekter er, at man centrerer meget governance på kontorchef-niveau. Men her var det vigtigt, at der er dialog hele vejen op i kæden, så det var let at eskalere ting, hvis der var behov for det på direktørniveau. Men omvendt også, hvis der var noget daglig sparring på medarbejderniveau, sådan at kontorchef-laget ikke skulle være flaskehals," sagde han.  

Se Morten Thaarups oplæg:

Forudsætningerne og siloer eksisterer 

Anne-Louise Lysholm Hansen, projektleder, Erhvervsstyrelsen, der har været med til at udvikle en digital guide, der hjælper virksomheder gennem de nødvendige registreringer trin for trin, talte bl.a. om erfaringerne med at arbejde på tværs af myndigheder. Selv har de været i kontakt med 18 forskellige kontorer på tværs af myndigheder i udviklingsprocessen om at skabe optimale brugerrejser for virksomheder: 

"Udgangspunktet for projektet var, at strukturen er som den er. Forudsætningerne og siloer eksisterer. Guidemotoren skal, i stedet for at bygge systemerne om, ligge som et lag henover, hvor data kan flyde, og hvor vi giver virksomhederne den nødvendige sammenhæng," sagde hun på Innovationscaféen.

Læs også: Digital guide gør det nemmere at drive virksomhed

Se Anne-Louise Lysholm Hansens oplæg:

Om COI's Innovationscaféer

- En Innovationscafé er et kort og uformelt format, hvor du både får inspirationsoplæg om et emne og mulighed for at netværke og have dialog i mindre grupper.

- Innovationscaféerne er gratis at deltage i. Hver café får sit eget tema.

- De virtuelle caféer bliver afholdt på en time via Zoom.

- Hver gang inviterer vi en eller to gæster fra det offentlige innovationslandskab, som kan inspirere og dele ud af sin viden og erfaring.

VIL DU VIDE MERE?

Du er velkommen til at kontakte:

[Navn]
[Titel], [Organisation]

Telefonnummer | Mail som link