Innovationscafé: Grøn omstilling kræver stærke partnerskaber – hvordan gør vi?

Hvordan skaber vi grøn omstilling, der både er ambitiøs og realistisk? Få inspiration til, hvordan partnerskaber og samarbejder på tværs af sektorer kan drive reelle grønne forandringer.

Innovationscafé: Grøn omstilling kræver stærke partnerskaber – hvordan gør vi?

Grøn omstilling er en af de mest presserende udfordringer i vores tid.

Det kræver ikke kun teknologiske løsninger og politiske beslutninger – det kræver også, at vi arbejder sammen på nye måder. Kommuner, virksomheder, civilsamfund og borgere må finde fælles fodslag, hvis vi skal lykkes.

Partnerskaber er nøglen til at skabe grønne løsninger, som både kan implementeres i praksis og mærkes i hverdagen. Men hvordan bygger vi stærke samarbejder? Hvad kendetegner partnerskaber, der faktisk flytter noget? Og hvad kan vi lære af dem, der allerede er godt i gang?

Få viden, inspiration og konkrete værktøjer 

Til denne Innovationscafé dykker vi ned i, hvordan partnerskaber og samarbejder kan understøtte den grønne omstilling.  

Du vil få indsigt i konkrete eksempler og erfaringer fra to praktikere, der arbejder med grøn omstilling – og vi diskuterer, hvordan vi i fællesskab kan finde løsninger på fremtidens udfordringer. 

Innovationscaféen foregår digitalt den 25. april 2025 kl. 09.00-10.00

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.   

Nogle af spørgsmålene vi søger svar på:

  • Hvorfor er partnerskaber afgørende for den grønne omstilling?
  • Hvordan opbygger og vedligeholder man værdifulde samarbejder på tværs af sektorer?
  • Hvad kan vi lære af kommuner, virksomheder og organisationer, der allerede har erfaring med grønne partnerskaber – og hvilke konkrete greb og metoder kan vi tage med hjem i egen praksis? 

Du kan møde: 

  • Allan Pilgaard-Jensen, direktør for ProjectZero – Sønderborgs ambitiøse partnerskabsdrevne projekt for grøn omstilling. Allan arbejder med at mobilisere borgere, virksomheder og myndigheder i fælles indsats for at nå et CO₂-neutralt energisystem i 2029 og har solid erfaring med at opbygge strategiske partnerskaber, der forankrer grøn innovation lokalt og skaber konkrete resultater.

  • Julie Munk, seniorprojektleder i CO-PI med ansvar for arbejdet med CO-PI's grønne skaleringsprocesser. En skaleringsproces samler flere offentlige aktører om et fælles behov og mission for forandring og udvikling af løsninger med markedet og værdikæden. Julie har særligt fokus på, hvordan strategiske partnerskaber og fælles efterspørgsel kan være en løftestang for innovation og systemisk forandring i den grønne omstilling.  

Hvordan foregår det? 

En Innovationscafé er et kort og uformelt format, hvor du både får inspirationsoplæg om et emne og mulighed for at netværke og have dialog i mindre grupper. 

Efter en kort introduktion til dagens tema ved Lene Krogh Jeppesen, chefkonsulent i CO-PI, skyder Allan Pilgaard-Jensen og Julie Munk cafeen i gang med to inspirationsoplæg om samarbejde og partnerskaber i den grønne omstilling.  

I mindre grupper er der derefter dialog om vigtige pointer fra oplæggene og om erfaring fra egen praksis – samt opsamling på hvilke spørgsmål, det fortsat er vigtigt at få svar på.  

Med inspiration fra spørgsmål formuleret i gruppesamtalerne får vi igen Allan og Julies viden i spil. 

Det praktiske: 

Hvornår: Innovationscaféen afholdes den 25. april kl. 09.00-10.00 på platformen Zoom. 

Målgruppe: Medarbejdere, ledere og andre, der er interesserede i grøn omstilling og ønsker at lære mere om, hvordan partnerskaber og samarbejder kan bidrage til en bæredygtig fremtid. 

Pris: Gratis.