Se video: Innovationscafé – grøn omstilling kræver stærke partnerskaber

Billede: Julie Munk og Lene Krogh Jeppesen, begge CO-PI, deltog fra studiet. Allan Pilgaard-Jensen var med digitalt.
Partnerskaber er nøglen til at skabe grønne løsninger, som både kan implementeres i praksis og mærkes i hverdagen.
Men hvordan bygger vi stærke samarbejder? Hvad kendetegner partnerskaber, der faktisk flytter noget? Og hvad kan vi lære af dem, der allerede er godt i gang?
De spørgsmål havde Lene Krogh Jeppesen inviteret to eksperter i studiet for at give deres svar på. Eksperterne var:
- Allan Pilgaard-Jensen, direktør for ProjectZero – Sønderborgs ambitiøse partnerskabsdrevne projekt for grøn omstilling.
- Julie Munk, seniorprojektleder i CO-PI med ansvar for arbejdet med CO-PI's grønne skaleringsprocesser.
Samarbejde er normen
Lene Krogh Jeppesen indledte Innovationscaféen med en introduktion til den grønne omstilling og betydningen af partnerskaber.
Dette blev fulgt op med tal fra Innovationsbarometeret, der viser, at 7 ud af 10 offentlige innovationer skabes i samarbejde med en eller flere samarbejdspartnere.
Hun understregede, at samarbejde altså er normen, når der skabes innovation i den offentlige sektor.
Grøn fremtid kræver fælles indsats
Lene Krogh Jeppesen gav ordet videre til Allan Pilgaard-Jensen, der delte erfaringer fra ProjectZeros arbejde med den grønne omstilling og vigtigheden af partnerskaber.
Sønderborg har sat sig en ambition om at blive CO2-neutral inden 2029 – en målsætning, hvor partnerskaber spiller en central rolle i at sikre succes.
I sit oplæg gav Allan et indblik i den model, som ProjectZero anvender til at fremme lokal klimahandling. En af hovedpointerne i hans oplæg var, at man skal samle aktørerne omkring de forskellige områder og derigennem få dem engageret.
Se oplæg med Allan Pilgaard-Jensen:
Det starter og slutter med mennesker
Efter Allan Pilgaard-Jensens oplæg overtog Julie Munk scenen. Hendes oplæg tog udgangspunkt i CO-PI's grønne skaleringsprocesser, der begge arbejder med missionsdrevne partnerskaber.
I sit oplæg understregede Julie, at det gør en forskel, når man er flere, der vil det samme. Det øger motivationen og modet til at efterspørge, når man ikke er alene om at ville noget helt nyt.
Se oplæg med Julie Munk:
Næste Innovationscafé: Innovationspartnerskaber
Fredag den 23. maj åbner vi igen dørene til Innovationscaféen.
Her kommer det til at handle om innovationspartnerskaber.
Du kan møde:
- Anders Hoffmeyer Uhre, innovationskonsulent hos Afdeling for Kvalitet og Uddannelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Anders er tovholder på Region Hovedstadens innovationspartnerskab om intelligent patientmonitorering.
- Rikke Thorlund Haahr, chefkonsulent i CO-PI. Rikke har arbejdet med udbud, indkøb og offentlig-privat samarbejde i mere end 20 år, både som konsulent, interessevaretager og leverandør.
Fakta: Hvad er en Innovationscafé?
En Innovationscafé er et kort og uformelt format, hvor du både får inspirationsoplæg om et emne og mulighed for at netværke og have dialog i mindre grupper.
Efter en kort introduktion til dagens tema ved chefkonsulent i CO-PI Lene Krogh Jeppesen skyder to gæsteoplægsholdere caféen i gang med inspirationsoplæg.
I mindre grupper er der derefter dialog om vigtige pointer fra oplæggene og erfaring fra egen praksis samt opsamling på hvilke spørgsmål, det fortsat er vigtigt at få svar på.
Kontakt
Chefkonsulent
[email protected]
61 81 31 05